-
Les primeres actes del gremi de llibreters de Barcelona, any 1553
El gremi de llibreters de Barcelona en ser fundat l’any 1553 va prendre com a patró de la confraria a Sant Jeroni. Posteriorment, s’acordà tenir per patró a Sant Jeroni i escollir una capella en la qual poder festejar la Confraria de llibreters a aquest sant, és a dir el 30 de setembre.
-
LA DARRERA ACTA CAPITULAR DEL MONESTIR DE SANT JERONI DE LA VALL D’HEBRON DURANT LA GUERRA DEL FRANCÈS
Descripció dels fets que van passar el mes de Juny de 1808 durant la guerra del francès a Barcelona explicats pel prevere pare Raimón Ferrer de la parròquia de Sant Just i Pastor, pel baró de Maldà i pel pare vicari fra Miquel Picañol
-
La professió religiosa del pare Fra Ignasi Finestres
El pare Ignasi Finestres ingressà com a novici en el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron i allà professà els vots. Restà sempre més a aquest monestir i al seu orde religiós mantenint una posició discreta i aïllada del món, aspecte aquest que el diferencià del seus germans.
-
El trienni liberal, episodi 10
El període comprès entre 1820 i 1823 va suposar el primer intent de desamortització del monestir de la Vall d’Hebron. Ens endinsem en com es va succeir aquesta etapa lliberal i quines conseqüències tingué.
-
L’estatua de l’infant Jaume
L’infant Jaume, mort als quatre anys, era fill de Violant de Bar i Joan I. La inesperada mort del rei l’any 1396, va acabar amb els somnis de la reina Violant de donar un hereu al regne d’Aragó. També va comportar l’acabament sobtat de les obres de l’incipient monestir fundat per la reina. Sant Jeroni…
-
L’antic retaule renaixentista de Sant Genís dels Agudells
Tot apunta al pintor portuguès Pere Nunyes com a autor d’un retaule per a Sant Genís dels Agudells. Fins i tot Josep M. Madurell ens dona una data, 1552. La importància de l’artista que pintà el retaule de Sant Genís fa més sensible, encara, la seva pèrdua, possiblement, durant el transcurs de la guerra civil.
Els fins de l’associació són: La recuperació, salvaguarda i custòdia de les restes arqueològiques, materials i històriques de l’antic monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron, amb la voluntat de dignificar i protegir l’espai natural ocupat per aquest monument. L’associació té vocació d’estudiar i donar a conèixer la història del monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron, preservant la seva memòria i museïtzant in-situ les seves restes per fer-les accessibles al públic.
Podcast
Notícies
Altres
-
La Miranda: Una ermita actualment arruïnada de Sant Jeroni de la Murtra
-
Devoció a Nostra Senyora del Patrocini en el Monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron
-
Jornada de desbrossament i neteja del camí cap a l’ermita del Sant Sepulcre – 22/03/2025
-
1835, la fi del monestir. Episodi 11
-
La salvaguarda reial de Sant Jeroni